Kayıtlar

Aralık 6, 2015 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

EBRULİ KEK

Resim
EBRULİ KEK MALZEMELERİMİZ 4 adet yumurta 1,5 su bardağı şeker 1 su bardağı su 1 su bardağı ayçiçek yağı 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı kakao HAZIRLANIŞI Öncelikle şeker ve yumurtayı çırpın, kakao haricindeki tüm malzemelerinizi ekleyin ve karıştırmaya devam edin, vereceğimiz desen için hamuru ike ye bölün ve bir parçasına kakao ekleyin diğer parçasına eklemeyin. Sonra tepsinizi yağlayın hamur bitene kadar bir kakaolu bide sade hamurdan eklemeye başlayın. Hamuru eklemeye tepsinin ortasından başlayın. Hamuru ekledikten sonra bir kürdan yardımı ile şekil verin. Sonra önceden ısıtacağınız fırında 180 derecede 45-50 dakika kadar pişirin. Kekimiz hazır. AFİYET OLSUN. Berna Hanımdan Ebruli Kek

LOR PEYNİRLİ POĞAÇA

Resim
LOR PEYNİRLİ POĞAÇA MALZEMELERİMİZ ( Hamur İçin) 5 su bardağı un 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı sıvı yağ 3 adet yumurta (İkisinin sarısı dışı için kullanacağız) 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1 paket kabartma tozu MALZEMELERİMİZ ( İç Harcı İçin) Maydanoz Lor peyniri MALZEMELERİMİZ (Üzeri İçin) Çörek otu Yumurta Sarısı HAZIRLANIŞI Öncelik ile kabımızı hazırlayalım, içerisine süt, su, sıvı yağ, yumurta, tuz ve şekeri ekleyip iyice karıştıralım sonra unu ve kabartma tozunu azar azar ekleyip karıştırmaya devam edelim. Hamurumuzu biraz dinlendirelim. Bu arada iç harç için lor peyniri ve maydanozu hazırlayalım. İç harcımızı hazırladıktan sonra, hamura istediğimiz şekli vererek iç harcı da ilave edelim. Hazırladığımız poğaçaları tepsiye dizelim ve üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu serpelim. Sonra 175 derecede ki bir fırında 20-25 dakika kadar pişirelim. Poğaçalar servise hazır...AFİYET OLSUN. LOR PEYN...

SİRKELİ TUZLU KURABİYE

Resim
SİRKELİ TUZLU KURABİYE MALZEMELERİMİZ 1 paket margarin oda sıcaklığında yumuşamış olsun. 4 bardak un 3 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı sirke 1 paket kabartma tozu Üzeri için yumurta sarısı, susam, çörek otu HAZIRLANIŞI Margarin, ve tüm malzemeleri yoğurun. Hamur halini alınca biraz kalınca açıp kurabiye kalıplarıyla şekil verin. Tepsiye fırın kağıdı serin, üstüne kurabiyelerinizi onlarında üstüne susam ve yumurta sarısını sürün. 170 derecede fırında pişirin. AFİYET OLSUN... 

KAKAOLU KURABİYE

Resim
KAKAOLU KURABİYE MALZEMELERİMİZ 1 paket kakaolu krem şanti 1 su bardağı sıvı yağ  Aldığı kadar un Pudra şekeri HAZIRLANIŞI Sıvı yağ, un ve krem şantiyi yoğurmaya başlayın. hamurunuzun yumuşak olmasına dikkat edin. Misket gibi parçalar oluşturun ve yuvarlayın. Fırın tepsisine dizin, Önceden ısıttığınız 160 derecede ki fırına sürün Üzerleri çatlayana kadar pişirin, fırından çıkardığınız gibi pudra şekerini üzerine serpin ve kurabiyeler hazır. AFİYET OLSUN.