Kayıtlar

Kasım 22, 2015 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

TİRAMİSU

Resim
TİRAMİSU KEKİ MALZEMELERİMİZ ( PANDİSPANYA İÇİN ) 6 adet yumurta. 6 yemek kaşığı toz şeker. 3 yemek kaşığı un. 2 yemek kaşığı kakao. 1 yemek kaşığı mısır nişastası. 1 paket vanilya. 1 paket kabartma tozu. 1 tutam tuz. MALZEMELERİMİZ ( KREMASI İÇİN ) 3 su bardağı süt. yarım su bardağı toz şeker. 4,5 yemek kaşığı un. 1 paket vanilya. 1 yemek kaşığı nişasta. 1/2 paket labne peyniri. MALZEMELERİMİZ ( KREM ŞANTİ İÇİN ) 1 paket sade krem şanti. 1 çay bardağı süt. MALZEMELERİMİZ ( KEKİMİZİ ISLATMAK İÇİN) 1 su bardağı kaynar su. 3 yemek kaşığı kahve. 2 yemek kaşığı toz şeker. MALZEMELERİMİZ ( KEKİMİZİN ÜZERİ İÇİN) Kakako HAZIRLANIŞI Pandispanyası için; yumurtanın aklarını ve sarılarını ayıralım. Yumurta sarılarının üzerine toz şekeri ilave edelim ve mayonez kıvamına gelene kadar çırpalım. Yumurta aklarının içine tuzu ilave edelim ve 10 dakika mikserle çırpalım. Yumurta aklarının üzerine yumurta sarılarını ilave edip alttan üste doğ...

TRİLEÇE

Resim
TRİLEÇE TATLISI KEK İÇİN MALZEMELERİMİZ 5 adet yumurta 10 yemek kaşığı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 10 yemek kaşığı un 5 yemek kaşığı irmik 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu ŞERBET İÇİN 5 su bardağı süt 5 yemek kaşığı toz şeker 400 ml krema 2 yemek kaşığı süt tozu KARAMELİ İÇİN 5 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı tereyağı 1 paket krema HAZIRLANIŞI Kek için yumurta ve şekeri bir kapta rengi iyice açılana kadar çırpıyoruz. Yağı yavaşça ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Ardından sırası ile un, irmik, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip hazırladığımız karışımı fırın kabımıza dökelim. Önceden ısıttığımız fırında 30-35 dadika kadar pişirelim. Bu sırada şerbet malzemelerini bir kapta süt köpürünceye kadar çırpıp buzdolabında dinlenmeye bırakalım. Sonra buzdolabında ki şerbetimizi dilimlediğimiz kekin üzerine döküp buzdolabında 1-2 saat çekmesini bekleyelim. Kekimizi servis etmeye yakın karamel için şekeri teflon tavaya alıp karam...

PANNA COTTA

Resim
PANNA COTTA TARİFİ  MALZEMELERİMİZ 1 tatlı kaşığı toz jelatin yarım çay bardağı süt 1,5 su bardağı krema 3 yemek kaşığı toz şeker 1 paket vanilya HAZIRLANIŞI Küçük bir bardakta sütün üzerine jelatini ekleyip karıştırın ve 5 dakika kadar bekleyin. Sos tenceresinin içerisine krema toz şekeri alıp orta ateşte kaynamaya bırakın küçük baloncuklar çıkmaya başlayınca jelatinili sütü ekleyin.vanilya ilave edip karıştırın. karışımı su ile ıslatılmış kalıplara paylaştırın.oda sıcaklığına geldiğinde üzerini örterek buzdolabına bırakın 3 saat kadar bekletin. Tatlının kalıplardan rahat çıkması için, servisten önce içi sıcak su dolu bir kasenin içine yerleştirin. Ters çevirip taze meyvelerle servis yapın. Panna cotta  artık hazır, AFİYET OLSUN.

FRAMBUAZLI CHEESE KEK

Resim
FRAMBUAZLI CHEESE KEK MALZEMELERİMİZ 1 Paket labne peynir ( 500 gram kadar ) 1 paket sıvı krema 1,5 su bardağı şeker 3 yumurta 3 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta 1 paket vanilya TABANI İÇİN 2 paket burçak bisküvi 75 gram tereyağı 2-3 yemek kaşığı süt SOS İÇİN 1 paket meyveli sos (frambuazlı) HAZIRLANIŞI Öncelikle bisküvileri öğütün. Tereyağını eritin. Bisküvilerin üzerine dökün. kabınızı yağlayın. Hazırladığınız harcı eliniz ile bastırarak düzleyin. Kabınızı yağlayın. Kabınızın etrafını alüminyum folyo ile kapatın. Bu kenarlarının yanmasına engel olacak Kabınızı dolapta bekletin. Bu sırada peyniri ve kremayı mikserde çırpın. Şekeri ekleyerek tekrar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. En son un, vanilya ve nişastayı ekleyerek çırpmaya devam edin. Hazırladığınız harcı dolaptan çıkardığınız bisküvilerin üzerine dökün. Önceden ısıttığınız fırında ilk 10 dakika için 200 sonra 150 derecede 1 saat pişirin. Fırına m...

YAYLA ÇORBASI

Resim
YAYLA ÇORBASI MALZEMELERİMİZ 1 fincan pirinç 7 su bardağı su 1 su bardağı yoğurt 1 yumurta yarım fincan un 3 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz Nane HAZIRLANIŞI Sıvı yağ,pirinç,su ve tuzu tencereye alalım.pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatalım.ayrı bir kasede yoğurt,yumurta ve unu su bardağı kadar su ile birlikte iyice çırpalım. Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışımımızı çorbamızın üzerine ekleyelim. kaynayana kadar karıştıralım. Çorbamız kaynayınca kısık ateşte 15 dakika kadar daha arda karıştırarak pişirelim. sonra çorbamızın altını kapatalım çorbamızı kaselere dolduralım. ayrı bir yerde tereyağı kızdırılarak nane ile karıştıralım ve çorbamızın üzerinde gezdirelim.AFİYET OLSUN. -

PİZZA

Resim
EVDE LEZZETLİ PİZZA MALZEMELERİMİZ HAMUR İÇİN MALZEMELERİMİZ ·          4 su bardağı un, ·          1 çay bardağı sıvı yağ, ·          1 paket instant maya (10 gr), ·          Bir miktar tuz, ·          Ilık su. SOS İÇİN MALZEMELERİMİZ ·          2 Yemek kaşığı domates salçası, ·          2 Yemek kaşığı sıvı yağ, ·          1 Çorba kaşığı kekik, ·          Pul biber, ·          Karabiber, ·          1 çay bardağı su. PİZZANIN ÜSTÜ İÇİN MALZEMELERİMİZ ·          10 dilim s...