Kayıtlar

Kasım 29, 2015 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

ÇİKOLATALI BROWNİE

Resim
ÇİKOLATALI BROWNİ MALZEMELERİMİZ 125 gram margarin 3 adet yumurta 2 su bardağı damla çikolata Yarım su bardağı kakao 2 su bardağı un 1 su bardağı şeker HAZIRLANIŞI İlk olarak tere yağını ve çikolatayı benmari usulü eriterek işe başlayalım. Bunun için öncelikle küçük bir tencerenin içerisine bir miktar su katarak ocağın altını açıyoruz. suyumuz kaynamaya başladığında tencerenin üzerine ısıya dayanıklı bir kap bırakıyoruz. Hemen ardından margarin veya tereyağımızı suyun buharında eritiyoruz. Margarin eridikten sonra içine 1 su bardağı kadar damla çikolata ekleyerek karıştırmaya başlayoruz. Hazırladığımız tereyağının üzerine bir su bardağı kadar şekerimizi de ilave ederek suyun buharında şekerimiz eriyinceye kadar çikolata harcımızı karıştırıyoruz. Çikolata harcımız kıvama gelince tencerenin üzerinden alıyoruz. Daha sonra yumurtaları ayrı bir kaseye alarak çırpıyoruz. Çırptığımız yumurtaları çikolata harcımızın üzerine ekliyoruz. sonra tüm harcımızı metal...

YAŞ PASTA

Resim
BALKABAKLI YAŞ PASTA MALZEMELERİMİZ 4 adet yumurta 7 yemek kaşığı toz şeker yarım çay bardağı sıcak su 1,5 su bardağı un 1 yemek kaşığı nişasta Kabartma tozu Vanilya MALZEMELERİMİZ ( Islatmak İçin) 1 su bardağı şekerli ılık süt MALZEMELERİMİZ (Kreması İçin ) 1 kg bal kabağı 2 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı su 1 paket krem şanti 1 su bardağı süt MALZEMELERİMİZ ( Üzeri İçin ) 1 Kase iri ceviz içi HAZIRLANIŞI Kek için önce 4 adet yumurtayı 4 kaşık sıcak su ile birlikte mikserde köpürene kadar karıştırın. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve nişastayı da ekleyip çırpmaya devam edin. Margarin ile yağladığınız kalıba dökün ve 190 derecede kabarana kadar pişirin. Sonra kalıptan çıkarın ve soğumasını bekleyin bu sırada doğranmış kabakların üzerine 1 çay bardağı suyu ve şekeri ekleyip kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Çatalla iyice ezin 1 paket krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile köpürtün, soğuyan bal kabağını krem şantinin içi...

RUS SALATASI

Resim
RUS SALATASI MALZEMELERİMİZ 4 Adet haşlanmış patates 1 kase doğranmış kornişon 1 kase haşlanmış bezelye 1 kase haşlanmış havuç 4 yemek kaşığı mayonez 5 yemek kaşığı yoğurt Tuz HAZIRLANIŞI Bir kaseye haşlanmış ve küp şeklinde doğranmış patatesleri, kornişonları ve havuçları koyalım. Üzerine bezelyeyi ilave edip sebzeleri ezmeden harmanlayın. Sonra bir kaseye mayonez, yoğurt ve tuzu koyup çırpalım. Hazırladığımız yoğurtlu karışımı sebzelerin üzerine döküp tekrar harmanlayalım. Sonra istediğimiz gibi süsleyip servis yapabiliriz. AFİYET OLSUN

TON BALIKLI SALATA

Resim
TON BALIKLI SALATA MALZEMELERİMİZ Ton balığı Kırmızı biber Marul Roka  Tuz Zeytin Yağı Dere otu Maydanoz Kornişon turşu Konserve mısır HAZIRLANIŞI Hazırlayacağımız marul, kırmızı biber, roka, maydanoz, kornişon turşu, konserve mısır ve dere otunu hafif tuzlayıp karıştırın. Sonra üzerinde zeytin yağını gezdirin ton balıklarını ekleyin. AFİYET OLSUN

PATLICAN KEBABI

Resim
PATLICAN KEBABI MALZEMELERİMİZ 1 kilogram kuzu kıyma 1/2 çay bardağı zeytin yağı 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber Tuz 4 adet orta boy patlıcan 3 adet domates 4 adet biber Sarımsak 1 kaşık salça 2 su bardağı sıcak su HAZIRLANIŞI Patlıcanları dilimleyip yarım saat kadar tuzlu suda bekletin Kıyma, baharatlar ve zeytin yağını güzelce yoğurun ve yarım saat kadar dinlendirin, dinlenen köfteleri ve yıkanmış patlıcanları tepsiye dizmeye başlayın. Bir patlıcan bir köfte olacak şekilde yan yana dizin.  Domates, biber ve sarımsakları tepsiye koyarak salçalı suyu köftelerin üzerinde gezdirin. Tepsinin üzerini folyo ile sarıp önceden 200 derecede ısıtcağınız fırında pişirmeye başlayın. 30-35 dakika sonra kontrol edin patlıcanlar ve köfteler yumuşamış ise folyoyu kaldırıp kızarmasını bekleyin. AFİYET OLSUN.

SOMON IZGARA

Resim
IZGARA SOMON MALZEMELERİMİZ 2 dilim somon 1/2 çay bardağı zeytin 1 yemek kaşığı sıkılmış limon suyu 1 adet defne yaprağı 1 çay kaşığı tane karabiber Yarım çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Tüm malzemelerinizi bir kapta karıştırın Somonları ekleyin ve 2-3 saat kadar bekletin Marinasyon süresinin arması balıkların lezzetini artıracaktır. Sonra somonları çıkarıp hazırladığınız ızgaranın üzerine yerleştirin. Balıkları 3-4 dakikadan önce ters yüz etmeyin aksi takdirde ızgara üzerine yapışabilir. Balığın pişip pişmediğini ısı etkisi ile turuncudan bej rengine doğru giden renk değişikliğinden anlayabilirsiniz. Pişen balığınızı dilediğiniz yeşillikler ile servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN.

SİNİ KEBABI

Resim
S İNİ KEBABI MALZEMELERİMİZ ½ çay bardağı sıvı yağ ½ su bardağı su 1 tatlı kaşığı domates salçası 2 adet domates 2 adet sivri biber HAZIRLANIŞI Kıyma, soğan, sarımsak, kimyon, karabiber, pul biber, tuz ve sıvıyağı bir kabın içerisine alıp iyice yoğurun.Yuvarlak bir fırın kabına hazırladığınız harcı yayın.Domates salçası ve suyu karıştırın ve yaydığınız kıymalı harcın üzerine her tarafına eşit olacak şekilde yayın.Domatesleri 4’e bölün ve biberleri 4’e bölün. Fırın tepsisinin en üstüne domates ve biberleri yerleştirip 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.  AFİYET OLSUN.

KAYTAZ BÖREĞİ

Resim
KAYTAZ BÖREĞİ MALZEMELERİMİZ ( Hamuru İçin ) 3 su bardağı un 1 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı kuru maya Tuz MALZEMELERİMİZ ( İçi İçin) 200 gr dana kıyma 1 adet kuru soğan – rondo 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası Tuz Karabiber HAZIRLANIŞI Mayayı suda açın ve unun ortasına döküp karıştırın. Tuzu ekleyin ve hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Yoğurduğunuz kapta üzeri kapalı bir şekilde 30-40 dakika mayalandırın. Kıymalı harç için olan tüm malzemeleri bir kapta iyice yoğurun.Bir tavada tereyağını eritin ve içine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip karıştırın.Mayalanan hamuru 8 eşit parçaya bölün. Tezgahın üzerine bir yemek kaşığı tereyağı zeytinyağı karışımından döküp, hamuru elinizle incecik olacak şekilde açın. Ardından sıkı olmayacak şekilde rulo yapın. Hazırladığınız ruloyu parmağınızın etrafında çevirerek gül şeklinde sarın. Ortasına hazırladığınız kıymalı harçtan ceviz büyüklüğünde bir parça kopartıp iy...

BÖĞÜRTLEN MARMELATLI KURABİYE

Resim
BÖĞÜRTLEN MARMELATLI KURABİYE MALZEMELERİMİZ 250 gram tereyağı 2 adet yumurta sarısı 3 su bardağı un 1 su bardağı pudra şekeri Böğürtlen marmelatı HAZIRLANIŞI Bir kabın içerisine terayağını, pudra şekerini, yumurta sarılarını ve unu ilave edip yoğurun. Kıvama gelen hamuru merdane yardımı ile açalım. Açarken hamuru 1 parmak kalınlığında olmasına dikkat edelim açtığınız hamurdan yuvarlak parçalar kesin. Hazırladığınız kurabiyelerin yarısının, ortasına daha ufak bir kalıpla bir delik açın ve kurabiyeleri tepsiye dizin. Önceden ısıtacağınız bir fırında 180 derecede pembeleşene kadar pişirin pişen kurabiylerinizin düz olanlarını (deliksiz) ayırın. ortası delik olanlara pudra şekeri serpin. Düz kurabiyelerin ortasına böğürtlen marmelatı koyun. Ortası delik olan kurabiyeleri marmelet sürdüğünüz kurabiyelerin üstünü kapatacak şekilde koyun. Kurabiyelerimiz hazır. AFİYET OLASUN.

REÇELLİ HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE

Resim
REÇELLİ HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE MALZEMELERİMİZ Yarım paket margarin 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 adet limon kabuğu rendesi 1 adet yumurta  Aldığı kadar un MALZEMELERİMİZ ( Üzeri İçin ) Hindistan cevizi Yumurta beyazı Reçel HAZIRLANIŞI Hamur malzemelerini bir kapta yoğurun. Yuvarladığınız hamurların ortasını  oyun Önce yumurtanın beyazına sonra da Hindistan cevizine bulayın ve önceden ısıtacağınız fırında 175 derecede pişirin. Fırından aldıktan sonra ortalarına reçel dökün. AFİYET OLSUN

FIRIN SÜTLAÇ

Resim
FIRIN SÜTLAÇ MALZEMELERİMİZ ½ su bardağı pirinç 1,5 su bardağı süt 5 su bardağı süt 2 yemek kaşığı pirinç unu 1 yemek kaşığı nişasta 1 paket vanilya 1 su bardağı toz şeker HAZIRLANIŞI Nişasta, pirinç unu, vanilya ve şekeri bir kapta karıştırın ve sütü yavaş yavaş ekleyerek homojen bir kıvam alıncaya kadar çırpın. Pirinci ayıklayın ve 1,5 bardak suda haşlayın, suyunu çekip yumuşayınca hazırladığınız sütlü karışımı pirince ekleyin ve kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırın. Sütlacı kâselere paylaştırarak fırın tepsisine koyun ve biraz ılımasını bekleyin. Fırın tepsisine kâselerin yarısına gelinceye kadar su ilave edin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar 15-20 dakika pişirin ve soğuk servis edin. AFİYET OLSUN.

ISPANAK VE MANTARLI TAVUK

Resim
ISPANAK VE MANTARLI TAVUK MALZEMELERİMİZ 3 tutam bebek ıspanak 8-10 adet kültür mantarı 3 dal taze soğan 3 adet tavuk göğsü 4-5 yaprak fesleğen 1 su bardağı krema 1 yemek kaşığı köri ½ yemek kaşığı zerdeçal Zeytinyağı Tuz Karabiber 2 avuç kaşar peyniri - rende - üzeri için HAZIRLANIŞI Bir tencerede zeytin yağını ısıtın. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirdiğiniz tavukları önlü arkalı mühürleyip fırın kabınıza alın. Aynı tencereye zeytinyağı ekleyip dilimlediğiniz mantarları kavurmaya başlayın.Ardından ıspanak, taze soğan ve fesleğeni ekleyip öldürün. Krema ve baharatları ekleyip, fırın kabınıza aldığınız tavukların üzerine yayın. Kaşar peynirini de üstüne yayıp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 - 35 dakika pişirin. AFİYET OLSUN.

KÜNEFE

Resim
KÜNEFE MALZEMELERİMİZ 250 gr kadayıf 150 gr tereyağı – eritilmiş 250 gr kaymak Toz Antep fıstığı – üzerini süslemek için MALZEMELERİMİZ ( Şerbet için ) 1 su bardağı su 1 su bardağı şeker 2-3 damla limon suyu HAZIRLANIŞI Şerbet için şeker ve suyu şeker eriyinceye kadar kaynatın, içine limon suyunu sıkıp kenara alıp soğutun. Tel kadayıfları elinizle küçük küçük parçalara ayırın ve tereyağı ile harmanlayın.Kadayıftan tavanızın tabanına ince bir katman olacak şekilde iyice bastırarak yerleştirin.İçerisine buzlukta küçük parçalara ayırıp dondurduğunuz kaymaktan serpiştirin. Üstüne yeniden ince bir katman kadayıf yerleştirip yeniden iyice bastırın ve ateşin üzerinde sürekli çevirerek önce altını sonra ters çevirip diğer tarafını pişirin.Her iki tarafı da iyice pişen künefenin üzerine şerbetten gezdirin. Antep fıstığı serperek servis edin. AFİYET OLSUN

UN KURABİYESİ

Resim
UN KURABİYESİ MALZEMELERİMİZ 3 su bardağı un ½ su bardağı pudra şekeri 250 gr tereyağı – oda sıcaklığında 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya MALZEMELERİMİZ (Üzeri için) Pudra şekeri HAZIRLANIŞI Tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğurun. Hamurunuzu iki eşit parçaya bölün ve rulo yapın çatalla şekil verin. Bıçakla dilimler kesin fırın kabına dizin. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. AFİYET OLSUN. 

İÇ PİLAVI

Resim
İÇ PİLAV TARİFİ MALZEMELERİMİZ 250 gram kuzu ciğeri. 1,5 su bardağı pirinç. 1 adet soğan. 1 fincan dolma fıstığı 1 fincan kuş üzümü 1/2 fincan dolma baharı 1 çay kaşığı kadar tarçın 1 çay kaşığı karabiber 1 çay bardağı zeytin yağı 3 su bardağı sıcak su Tuz HAZIRLANIŞI Ciğerimizi kuşbaşı doğrayalım Pirincimizi sıcak su ile ıslatalım Soğanı küp küp doğrayalım. Zeytin yağının yarısını pilavı yapacağımız tencereye alalım, dolma fıstığını katıp pembeleşene kadar kavuralım. Sonra soğanları ekleyip kavurmaya devam edelim. Sonra ciğeri ekleyin. Tüm malzemeleri orta ateşte 5 dakika kadar kavuralım Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri tencereye ekleyelim. Kavurmaya devam ettiğimiz pirince dolma baharı, karabiber ve tarçını ekleyelim. Kavurma işlemimiz bitince kuş üzümünü ekleyelim. Sıcak suyumuzu ekleyip kalan zeytin yağı ve tuzu da son olarak ekleyip önce harlı sonra kısık ateşte pişirelim. Suyu çekilen pilavı 20 dakika kadar demlendirin. AFİYET OLSUN.