KÜNEFE
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
KÜNEFE
MALZEMELERİMİZ
MALZEMELERİMİZ ( Şerbet için )
HAZIRLANIŞI
- 250 gr kadayıf
- 150 gr tereyağı – eritilmiş
- 250 gr kaymak
- Toz Antep fıstığı – üzerini süslemek için
MALZEMELERİMİZ ( Şerbet için )
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 2-3 damla limon suyu
HAZIRLANIŞI
- Şerbet için şeker ve suyu şeker eriyinceye kadar kaynatın, içine limon suyunu sıkıp kenara alıp soğutun.
- Tel kadayıfları elinizle küçük küçük parçalara ayırın ve tereyağı ile harmanlayın.Kadayıftan tavanızın tabanına ince bir katman olacak şekilde iyice bastırarak yerleştirin.İçerisine buzlukta küçük parçalara ayırıp dondurduğunuz kaymaktan serpiştirin.
- Üstüne yeniden ince bir katman kadayıf yerleştirip yeniden iyice bastırın ve ateşin üzerinde sürekli çevirerek önce altını sonra ters çevirip diğer tarafını pişirin.Her iki tarafı da iyice pişen künefenin üzerine şerbetten gezdirin. Antep fıstığı serperek servis edin. AFİYET OLSUN
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder