VİNEGRET SALATASI



VİNEGRET SALATASI





MALZEMELER

  • 1 Büyük Pancar (Kabuklu Haşlanmış)
  • 1 Orta Bot Havuç (Kabuklu Haşlanmış)
  • 2 Orta Boy Patates (Kabuklu Haşlanmış)
  • 6 Adet Kornişon Turşusu
  • 1 Orta Boy Kuru Soğan
  • 1 Büyük Kutu Mısır Konservesi
  • Yarım Büyük Kutu Bezelye Konservesi
  • 300 Gram Taze Kültür Mantarı
  • Yarım Limon
  • Tuz,Karabiber,Sumak
  • Ay çiçek veya zeytin Yağı 

HAZIRLANIŞI
   
     Kabuklu haşlanmış sebzeler tamamen soğumuş olmalı.Onları soyup kornişon ile aynı büyüklükte küp küp doğrayın.Mantarı iri Küp şeklinde kesin, eğer mantarlarınız taze ise ilk önce onları soyup güzelce yıkayın sonra tuzlu suya atıp  içine yarım limondan suyunu sıkın ve sıkılmış limon ile birlikte 15 dakika haşlayın.Haşladıktan sonra süzün ve soğutun. Soğanı küçük küçük küp şeklinde doğrayın.Konserve edilmiş mısır ile bezelyeyi güzelce süzün.Bezelyeyi soğuk suda durulamanız gerekecek.Bütün malzemeleri büyük bir kapta harmanlayıp baharatları ile yağ ekleyin ve tekrar karıştırın. AFİYET OLSUN. 












Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KADINBUDU KÖFTE

HÜNKAR BEĞENDİLİ KÖFTE