VİNEGRET SALATASI
VİNEGRET SALATASI
MALZEMELER
- 1 Büyük Pancar (Kabuklu Haşlanmış)
- 1 Orta Bot Havuç (Kabuklu Haşlanmış)
- 2 Orta Boy Patates (Kabuklu Haşlanmış)
- 6 Adet Kornişon Turşusu
- 1 Orta Boy Kuru Soğan
- 1 Büyük Kutu Mısır Konservesi
- Yarım Büyük Kutu Bezelye Konservesi
- 300 Gram Taze Kültür Mantarı
- Yarım Limon
- Tuz,Karabiber,Sumak
- Ay çiçek veya zeytin Yağı
HAZIRLANIŞI
Kabuklu haşlanmış sebzeler tamamen soğumuş olmalı.Onları soyup kornişon ile aynı büyüklükte küp küp doğrayın.Mantarı iri Küp şeklinde kesin, eğer mantarlarınız taze ise ilk önce onları soyup güzelce yıkayın sonra tuzlu suya atıp içine yarım limondan suyunu sıkın ve sıkılmış limon ile birlikte 15 dakika haşlayın.Haşladıktan sonra süzün ve soğutun. Soğanı küçük küçük küp şeklinde doğrayın.Konserve edilmiş mısır ile bezelyeyi güzelce süzün.Bezelyeyi soğuk suda durulamanız gerekecek.Bütün malzemeleri büyük bir kapta harmanlayıp baharatları ile yağ ekleyin ve tekrar karıştırın. AFİYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder