HÜNKAR BEĞENDİLİ KÖFTE

HÜNKAR BEĞENDİLİ KÖFTE TARİFİMİZ


MALZEMELERİMİZ (Köfte İçin)

  • 300 Gram Kıyma
  • 1 Kuru Soğan
  • 1 Yumurta
  • 2 Çorba Kaşığı Galeta Unu
  • 1 Çorba Kaşığı Mantar
  • 3 Adet Domates
  • 5 Sap Taze Soğan
  • 1 Tatlı Kaşığı Kimyon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Un
  • Sıvı Yağ

MALZEMELERİMİZ (Beğendi İçin)

  • 5 Büyük Boy Patlıcan
  • 2 Çorba Kaşığı Un
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Su Bardağı Kaşar Peynir Rendesi
  • Tuz, Karabiber
  • 1 Çorba Kaşığı Tere Yağı

HAZIRLANIŞI

  • Karıştırma kabına kıymayı alıyoruz. Üzerine yumurtayı kırıp soğanı rendeliyoruz, tuzunu, karabiberini, kimyonu, galeta ununu koyup iyice yoğuruyoruz.
  • Özleşen kıymalı harçtan misket büyüklüğünde köftelerimizi yuvarlayıp tabak içine alıyoruz.
  • Üzerine hafif un serpip teflon tavada az yağda yarı kıvamda kızartıyoruz.
  • Kızaran köftelerimizi bir tabağa alıyoruz, aynı tavaya ince doğranmış mantarları alıyoruz ve kavuruyoruz. Üzerine ince doğranmış domatesleri de ilave edip köfteyi de ekliyoruz. Bir taşım kaynayınca bir su bardağı sıcak su koyup kaynamaya bırakıyoruz.
  • Sos yoğunlaşmaya başlayınca ince doğranmış taze soğanı ilave ederek tuzunu, karabiberini serpip altını kapatıyoruz.
  • Beğendi için patlıcanları közleyip kabuklarını soyduktan sonra tahta üzerinde ince ince kıyıyoruz. Tencereye tere yağını alıp eridikten sonra unu ilave ederek kavuruyoruz.
  • Kavrulmuş un kokusu gelince közlenmiş patlıcanı ilave edip tahta kaşık ile macun gibi olana kadar karıştırıyoruz.
  • Soğuk sütü döküp kısık ateşte kaynayınca rendelenmiş kaşar peyniri, tuzu, karabiberi koyup bir taşım kaynatıyoruz.
  • Büyükçe bir servis tabağının altına beğendiyi yayıyoruz.
  • üzerine de mantarlı soslu köfteyi döküyoruz.
  • AFİYET OLSUN.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KADINBUDU KÖFTE

VİNEGRET SALATASI