Kayıtlar

Kasım 15, 2015 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

FISTIK EZMELİ KURABİYE

Resim
FISTIK EZMELİ KURABİYE MALZEMELERİMİZ 1.5 bardak (su bardağı) un 1 çay kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1/2 bardak oda sıcaklığında tereyağı 1 bardak yer fıstığı ezmesi 1/2 bardak beyaz toz şeker 1/2 bardak esmer toz şeker 1 paket toz vanilya 1 yumurta. HAZIRLANIŞI Fırını önceden 180 derece ısıya getirin. Un, tuz, kabartma tozu ve vanilyayı bir kasenin içine süzgeçten eleyin. Kenara alın. Bir başka büyükçe kasenin içine tereyağı, fıstık ezmesi, beyaz ve esmer şekerleri koyun, elektrikli mikserin orta devrinde karışım krema haline gelene dek karıştırın. Bir yumurta ekleyin ve çırparak karışıma yedirin. Unlu karışımı tereyağlı karışıma boşaltın ve dikkatlice çırparak homojen bir hamur elde edin.  İki tane fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin. Hamurlardan bir çorba kaşığı kadar alıp avucunuzda yuvarlayarak 2.5 santim çapında (ceviz büyüklüğünde) toplar yapın ve topları birbirleriyle arasında 7 santim kal...

DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE

Resim
DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE MALZEMELERİMİZ 2 bardak (su bardağı ) un;  1 tatlı kaşığı karbonat (yemek sodası);  1 çay kaşığı tuz;  12 çorba kaşığı (170 gram) oda sıcaklığında tereyağı;  1 bardak esmer toz şeker;  3/4 bardak beyaz toz şeker;  oda sıcaklığında 2 yumurta;  1 paket toz vanilya;  1-1/4 bardak damla çikolata;  3/4 bardak istediğiniz fıstık-fındık (kavrulmuş olmalı). HAZIRLANIŞI Fırını önceden 190 dereceye ısıtın. İki tane fırın tepsisinin içine yağlı  kağıt  serin.  Un, karbonat ve tuzu orta boy bir  kase  içine süzgeçten eleyin.  Bir mikserin karıştırma kabına (ya da büyükçe bir  kaseye ) tereyağı, esmer ve beyaz şekerleri koyup orta devirde krema haline gelene dek çırpın.  Kasenin  kenarlarını  ıspatulayla  ara sıra sıyırın.  Vanilya ve yumurtayı bir küçük  kase  içinde çırpıp tereyağlı karışıma boşaltın. Mikserl...

ELMALI KURABİYE

Resim
ELMALI KURABİYE MALZEMELERİMİZ 200 gram margarin 3 su bardağı un 2,5 yemek kaşığı yoğurt 1 su bardağı pudra şekeri 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 kahve fincanı kadar toz şeker 1 kahve fincanı kadar çekilmiş ceviz 1 tatlı kaşığı tarçın 2 adet büyük boy ekşi elma ÜSTÜ İÇİN Pudra şekeri HAZIRLANIŞI   Elmaların kabuğunu soyduktan sonra,çekirdek kısmını çıkartıp rendeleyin.Bir tencereye elmaları ve şekeri koyun, orta ateşte elmalar marmelat halini alana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Piştikten sonra cevizi ve tarçını ekleyip karıştırın,soğumaya bırakın. Fırınınızı 180 dereceye ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın. Kabartma tozunu ve unu tezgaha birlikte eleyin. Ortasını büyükçe bir boşluk bırakarak havuz gibi açın. Oda sıcaklığındaki Sana yağını,yoğurdu ve pudra şekerinin yarısını unun ortasına koyarak kaşıkla iyice karıştırın. Karışıma etrafından un katarak bir hamur yapın. Hamuru elinizi bırakana kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar...

KAKAOLU ISLAK KEK

Resim
KAKAOLU ISLAK KEK KEK İÇİN MALZEMELERİMİZ KEK İÇİN : 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1/2 su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı un 1 su bardağı süt 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 3 yemek kaşığı kakao SOSU İÇİN : 1/2 su bardağı şeker 1 su bardağı süt 2 yemek kaşığı kakao Üstü için Hindistan cevizi HAZIRLANIŞI Yumurtamızı ve şekerimizi güzelce çırpıyoruz.ardından süt ve sıvı yağ ekleyelim ve karıştıralım.kakao ekleyelim,kabartma tozunu ekleyelim, vanilyayı ekleyelim ve son olarak un ekleyip karışım pürüzsüz olana kadar karıştıralım. Sonra pürüzsüzleşen hamurumuzu altını yağlamış olduğumuz bir tepsiye dökelim ve 180 derecede pişirelim. Kekimizi fırında pişerken sos malzemelerimizi bir tencereye alıp karıştırarak pişirelim. Son olarak pişen kekimizi fırından çıkarıp sosumuzu üstüne döküp çekmesini bekleyelim ve üstüne Hindistan cevizi serpelim.AFİYET OLSUN.

MOZAİK PASTA TARİFİ

Resim
MOZAİK PASTA TARİFİ MALZEMELERİMİZ 50-60 gram margarin  1 su bardağı kadar süt  1,5-2 paket sade bisküvi  2 yemek kaşığı kadar kakao  Yarım çay bardağı şeker ÜZERİ İÇİN 2 Paket bitter çikolata,Hindistan cevizi HAZIRLANIŞI Bütün bisküvilerimizi çok küçük olmayacak bir şekilde elimizle parçalayalım,sonra margarini bir tencereye içerisine atalım ve eritelim,yağımızın üzerine sütü,kakaoyu ve şekeri ekleyip karıştıralım,karışımımız ılıklaşınca altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.soğumaya başlayınca kakaolu sütü bisküvilerin üzerine dökelim.Sonra hepsini güzelce karıştıralım(çok yoğurmadan) Sonra karışımımızı folyo veya streç filme döküp rulo şeklinde saralım.Buzlukta dinlendirip katılaşmasını sağlayalım,sonra pastamızı buzluktan çıkaralım,çikolatalarımızı eritip Hindistan cevizi ile birlikte pasta mızın üzerine ince bir tabaka olacak şekilde sürelim ve servis edelim.AFİYET OLSUN.

EVDE SOSİSLİ SANDVİÇ

Resim
EVDE SOSİSLİ SANDVİÇ MALZEMELERİMİZ 4 adet sosis 4 adet sandviç ekmeği 2 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı margarin 3 su bardağı sıcak su 1/2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı un ketçap ve mayonez HAZIRLANIŞI Salça margarin ve unu tencerenize koyun.orta ateşte 1-2 dakika pişirin.sıcak suyu ve tuzu da ilave edin.Salçalı suyunuz kaynayınca sosisleri içine koyun.Yasklaşık 30 dakika kadar orta ateşte haşlayın.Pişen sosislerinizin suyundan 1-2 yemek kaşığı kadar sandviç ekmeklerinizin içine gezdirin. Sosislerinizi ekmeklerin arasına koyup ketçap,mayonez,hardal gibi istediğiniz sosları ekleyerek servis edebilirsiniz.Dilerseniz içine kornişon turşu veya isteğinize göre malzemeler ekleyebilirsiniz.AFİYET OLSUN.....

İRMİK HELVASI

Resim
İRMİK HELVASI MALZEMELER 2 su bardağı irmik 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su 1 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çorba kaşığı tereyağ 1 çorba kaşığı fıstık HAZIRLANIŞI       İrmiği geniş bir tencerede sıvıyağ ve tereyağı ile rengi koyulaşana kadar kavuralım.Sonra şekerimizi ekleyip kavurmaya devam edelim.Su,süt ve fıstıklarımızı ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim, helvamız biraz dinlendikten sonra servise hazır.AFİYET OLSUN.....

MERCİMEK KÖFTESİ

Resim
MERCİMEK KÖFTESİ MERCİMEK KÖFTESİ MALZEMELER 1 su bardağı kırmızı mercimek 1,5 su bardağı ince köftelik bulgur 1 baş kuru soğan 1 demet maydanoz Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 demet taze soğan 2 yemek kaşığı salça 3 su bardağı su Yeteri kadar tuz Kimyon Pulbiber Karabiber HAZIRLANIŞI Mercimekler yıkanır, ayıklanır ve iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır.suyunu çekince içine bulgur atılır ve yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir.Soğan ince kıyılarak sıvı yağda kavrulur sonra içine salça eklenip mercimeklere eklenir. İnce kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan ve baharatlarda ilave edilir.Biraz soğuduktan sonra bütün malzemeler el ile yoğurularak dileyeceğiniz gibi şekil vererek roka ve marul ile hoş bir tabak hazırlaya bilirsiniz.AFİYET OLSUN....

ÇİLEKLİ KEK

Resim
ÇİLEKLİ KEK 2 adet yumurta 100 gram tereyağı Yaklaşık olarak 1 su bardağı pudra şekeri 1,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya ÜZERİNE 10-12 adet çilek HAZIRLANIŞI Tereyağı ve şekeri tam olarak karışana kadar çırpın.Yumurtaları ekleyip 2-3 dakika daha çırpın.Un kabartma tozu ve yanilya yı ekleyip yeniden çırpın.Tepsinizi yağlayıp unlayın ve kek hamurunu döküp yayın.Çilekleri ikiye bölüp hamurun üzerine aralıklı olarak dizin ve hafifçe bastırın.Önceden ısıtacağınız 180 derecede ki fırına koyun ve kabarmaya başlayınca ısısını 20 derece kadar düşürün.Kızarınca fırından alıp üzerine pudra şekeri serpin.AFİYET OLSUN...

MISIRLI BÖREK

Resim
MISIRLI   BÖREK MISIRLI BÖREK MALZEMELER 3 yufka 1 kase mısır konservesi 1 kase kırmızı biber 1 demet yeşil soğan 1 tutam maydanoz SOSU İÇİN 1 adet yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt tuz karabiber susam, çörek otu (üzeri için) HAZIRLANIŞI Yumurta süt ve yağı bir kapta çırpıyoruz,biraz tuz ekliyoruz. Yufkayı tepsinin altına seriyoruz.Serdiğimiz yufkanın üzerine sütlü karışımdan döküp sürüyoruz ve ıslatıyoruz. Üzerine yufkayı parçalayarak sütlü karışıma daldırıp koyuyoruz. Diğer tarafta mısır, taze soğan, kırmızı biberi, ince kıyılmış maydanoz, tuz ,karabiber ekliyoruz.Yufkaların üzerine iç malzemeyi eşit miktarda döküp yayıyoruz. Sonra yine yufkaları parçalayıp sütlü karışıma daldırıp malzemenin üstünü örtüyoruz. en üste parçalanmamış yufkayı koyup sütlü karışımı sürüp susam ve çörek otu serpiyoruz Sonra 180 derecede ki bir fırına sürüyoruz üstü kızarana dek p...

SEBZELİ MENEMEN TARİFİMİZ

Resim
SEBZELİ MENEMEN TARİFİMİZ SEBZELİ MENEMEN MALZEMELER 3 Adet Yumurta ( Yumurta Sayısı İsteğe Bağlı) 2 Adet Domates 2 Adet Biber 1 Adet Küçük Soğan Tuz Kırmızı Pul Biber Tereyağı veya Sıvı Yağ HAZIRLANIŞI       Soğan ve biberleri doğrayalım.Domateslerin kabukları soyup,küp küp doğrayalım. Bir kaseye yumurtaları,tuzu ve kırmızı pul biberimizi koyup karıştıralım.Sonra tavamıza soğanı doğrayıp pembeleşene kadar yağda kavuralım, sonra içine biberleri ilave edelim ve biraz daha kavuralım, 2-3 dakika kavurduktan sonra üzerlerine önceden doğradığımız domatesleri ekleyip domatesler sularını çekene kadar pişirelim.Son olarak önceden hazırladığımız kaseye koyduğumuz yumurtaları,tuzu ve kırmızı pul biberimizi koyup kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirelim. AFİYET OLSUN.

NEFİS PERDE PİLAVI

Resim
NEFİS PERDE PİLAVI MALZEMELER (İç Malzemeleri) 1 Kase Pirinç 2 Yemek Kaşığı Margarin 2 Kase Tavuk Suyu 2 Adet Tavuk Budu (İsteğe Göre Kırmızı Et Konulabilir) Kuş Üzümü,Karabiber,Tuz,Badem HAMURU İÇİN  MALZEMELER 2 Adet Yumurta  4 Yemek Kaşığı Yoğurt 100 Gram Margarin 1 Paket Kabartma tozu Tuz Aldığı Kadar Un HAZIRLANIŞI       Perde pilavının yapımına ilk olarak tavuk butlarını haşlayarak başlayalım.Tavukları haşladıktan sonra tavuk suyu ile pilavın yapımına başlayalım.Margarini pilavı yapacağınız tencerede eritin ve önceden yıkayıp hazırlayacağınız pirinçleri yağda 3-4 dakika kadar kavurun. Haşladığınız tavukların suyundan 2 kasesini pirinçlerin üzerine ekleyin,yarım yemek kaşığı tuz ekleyerek kapağını kapatın. pilav tam olarak pişmeden hala diri iken ocaktan alın didiklediğiniz tavukları kuş üzümünü ve karabiberi pilav ile iyice harmanlayın. Hamurun Yapımı :      Bütün malzemeleri karıştırarak h...

VİNEGRET SALATASI

Resim
VİNEGRET SALATASI MALZEMELER 1 Büyük Pancar (Kabuklu Haşlanmış) 1 Orta Bot Havuç (Kabuklu Haşlanmış) 2 Orta Boy Patates (Kabuklu Haşlanmış) 6 Adet Kornişon Turşusu 1 Orta Boy Kuru Soğan 1 Büyük Kutu Mısır Konservesi Yarım Büyük Kutu Bezelye Konservesi 300 Gram Taze Kültür Mantarı Yarım Limon Tuz,Karabiber,Sumak Ay çiçek veya zeytin Yağı  HAZIRLANIŞI          Kabuklu haşlanmış sebzeler tamamen soğumuş olmalı.Onları soyup kornişon ile aynı büyüklükte küp küp doğrayın.Mantarı iri Küp şeklinde kesin, eğer mantarlarınız taze ise ilk önce onları soyup güzelce yıkayın sonra tuzlu suya atıp  içine yarım limondan suyunu sıkın ve sıkılmış limon ile birlikte 15 dakika haşlayın.Haşladıktan sonra süzün ve soğutun. Soğanı küçük küçük küp şeklinde doğrayın.Konserve edilmiş mısır ile bezelyeyi güzelce süzün.Bezelyeyi soğuk suda durulamanız gerekecek.Bütün malzemeleri büyük bir kapta harmanlayıp baharatları ile yağ ekleyin ve tekrar karıştır...