FISTIK EZMELİ KURABİYE
FISTIK EZMELİ KURABİYE MALZEMELERİMİZ 1.5 bardak (su bardağı) un 1 çay kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1/2 bardak oda sıcaklığında tereyağı 1 bardak yer fıstığı ezmesi 1/2 bardak beyaz toz şeker 1/2 bardak esmer toz şeker 1 paket toz vanilya 1 yumurta. HAZIRLANIŞI Fırını önceden 180 derece ısıya getirin. Un, tuz, kabartma tozu ve vanilyayı bir kasenin içine süzgeçten eleyin. Kenara alın. Bir başka büyükçe kasenin içine tereyağı, fıstık ezmesi, beyaz ve esmer şekerleri koyun, elektrikli mikserin orta devrinde karışım krema haline gelene dek karıştırın. Bir yumurta ekleyin ve çırparak karışıma yedirin. Unlu karışımı tereyağlı karışıma boşaltın ve dikkatlice çırparak homojen bir hamur elde edin. İki tane fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin. Hamurlardan bir çorba kaşığı kadar alıp avucunuzda yuvarlayarak 2.5 santim çapında (ceviz büyüklüğünde) toplar yapın ve topları birbirleriyle arasında 7 santim kal...