ÇİLEKLİ KEK

ÇİLEKLİ KEK


  • 2 adet yumurta
  • 100 gram tereyağı
  • Yaklaşık olarak 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
ÜZERİNE

  • 10-12 adet çilek
HAZIRLANIŞI

  • Tereyağı ve şekeri tam olarak karışana kadar çırpın.Yumurtaları ekleyip 2-3 dakika daha çırpın.Un kabartma tozu ve yanilya yı ekleyip yeniden çırpın.Tepsinizi yağlayıp unlayın ve kek hamurunu döküp yayın.Çilekleri ikiye bölüp hamurun üzerine aralıklı olarak dizin ve hafifçe bastırın.Önceden ısıtacağınız 180 derecede ki fırına koyun ve kabarmaya başlayınca ısısını 20 derece kadar düşürün.Kızarınca fırından alıp üzerine pudra şekeri serpin.AFİYET OLSUN...




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KADINBUDU KÖFTE

VİNEGRET SALATASI

HÜNKAR BEĞENDİLİ KÖFTE