Kayıtlar

Temmuz 24, 2016 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

PELMENİ

Resim
PELMENİ MALZEMELERİMİZ Yarım Su Bardağı Ilık Su Yarım Su Bardağı Ilık Süt 2 Yumurta Tuz Aldığı Kadar Un MALZEMELERİMİZ ( İç Harcı İçin ) 300-350 Gram Kırmızı Et Kıyma 1 Adet Soğan Kimyon Karabiber Tuz MALZEMELERİMİZ (Üzeri İçin ) 200-250 Gram Kadar Tereyağı 1 Tutam Kıyılmış Dereotu 4 Yemek Kaşığı Ekşi Krema HAZIRLANIŞI Hamuru yoğuracağınız kabın içerisine süt ve suyu alıp yumurtaları ekleyin ve iyice karıştırın. Tuz ekleyin. Alabildiğince unu azar azar ilave ederek yoğurun. Hamuru bezeler halinde parçalara bölün. Üzerini bir bez örterek en az 25 dakika dinlenmeye bırakın. Bu arada içini hazırlamak için, kıymaya rendelenmiş soğan ekleyin. Kimyon, karabiber, tuz ilave ederek karıştırın. Bezelerin her birini un serpilmiş tezgah üzerinde, oklava yada merdane ile hazır yufkadan daha kalın olacak şekilde açın. Bardak ağzı ile parçalar kesin ve kıymalı harcı içlerine paylaştırın. Yarım ay şeklinde kapatıp kenarlarını bastırın ve uç kısımlarını alta doğru...