Kayıtlar

Mayıs 8, 2016 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

BEYTİ KEBABI TARİFİ

Resim
BEYTİ KEBABI MALZEMELERİMİZ (Köftesi İçin) 500 Gram Kıyma 2 Adet Soğan Yarım Demet Maydanoz Yarım Çay Kaşığı Karbonat Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ 2 Avuç Kadar Ekmek İçi Tuz, Karabiber, Kırmızı Biber MALZEMELERİMİZ (Sarmak İçin) Yufka 2 Adet Yumurta 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ Yarım Çay Bardağı Su MALZEMELERİMİZ (Sosu İçin) Yarım Çay Bardağı Tere Yağı 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası Kırmızı Biber MALZEMELERİMİZ (Üzeri İçin) 250 Gram Yoğurt 2 Çorba Kaşığı Tere Yağı 1 Adet Domates HAZIRLANIŞI Bir kabın içine kıymalı alın, soğanı rendeleyin maydanozu ince ince kıyın ve ekleyin, ekmek içini, tuzu, karabiberi, kırmızı biberi, karbonatı ve sıvı yağı koyup yoğurun. İnce uzun köfteler yapın Küçük bir kasenin içinde 2 çorba kaşığı sıvı yağ ve 2 çorba kaşığı suyu karıştırın. Yufkayı düz bir zemine açın ve bir fırça yardımı ile su ve yağ karışımından sürün. Sonra yufkayı 15 cm aralıklar ile kesin, her bir parçanın içine hazırladığınız köftelerden birer ...

KADINBUDU KÖFTE

Resim
KADINBUDU KÖFTE MALZEMELERİMİZ 500 Gram Kuzu Kıyma 3 Adet Yumurta 1 Adet Soğan Yarım Su Bardağı Kadar Pirinç 1 Tutam Maydanoz Tuz Karabiber 1 Çay Bardağının 1/3 kadar Zeytin Yağı MALZEMELERİMİZ (Panesi İçin) 3 Adet Yumurta 1 Kase Un 1 Kase Galeta Unu. KIZARTMAK İÇİN Sıvı Yağ HAZIRLANIŞI Pirinci yıkayıp içine bir çay bardağı kadar su ilave edelim ve orta ateşte haşlayalım. Haşlanan pirincimizin suyunu süzelim ve soğumasını bekleyelim. Tenceremize kıymamızın yarısını, 1 çorba kaşığı zeytin yağını koyalım ve 5 dakika kadar kavuralım, içine biraz tuz serpip karıştıralım ve soğumaya bırakalım. Soğanı rendeleyip maydanozu ince ince kıyalım. Bir kaba kavurduğumuz kıymayı, haşlanan pirinci, çiğ kıymayı, yumurtayı, maydanozu, karabiberi, tuzu ilave edip yoğuralım ve 20 dakika kadar dinlemeye bırakalım. Harcımız dinlendikten sonra yumurta büyüklüğünde parçalar oluşturup köftemize şekil verelim. Panesi İçin; Yumurtaları bir kaseye koyalım ve çırpalım...