Kayıtlar

Mayıs 1, 2016 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

HÜNKAR BEĞENDİLİ KÖFTE

Resim
HÜNKAR BEĞENDİLİ KÖFTE TARİFİMİZ MALZEMELERİMİZ (Köfte İçin) 300 Gram Kıyma 1 Kuru Soğan 1 Yumurta 2 Çorba Kaşığı Galeta Unu 1 Çorba Kaşığı Mantar 3 Adet Domates 5 Sap Taze Soğan 1 Tatlı Kaşığı Kimyon Tuz Karabiber Un Sıvı Yağ MALZEMELERİMİZ (Beğendi İçin) 5 Büyük Boy Patlıcan 2 Çorba Kaşığı Un 1 Su Bardağı Süt 1 Su Bardağı Kaşar Peynir Rendesi Tuz, Karabiber 1 Çorba Kaşığı Tere Yağı HAZIRLANIŞI Karıştırma kabına kıymayı alıyoruz. Üzerine yumurtayı kırıp soğanı rendeliyoruz, tuzunu, karabiberini, kimyonu, galeta ununu koyup iyice yoğuruyoruz. Özleşen kıymalı harçtan misket büyüklüğünde köftelerimizi yuvarlayıp tabak içine alıyoruz. Üzerine hafif un serpip teflon tavada az yağda yarı kıvamda kızartıyoruz. Kızaran köftelerimizi bir tabağa alıyoruz, aynı tavaya ince doğranmış mantarları alıyoruz ve kavuruyoruz. Üzerine ince doğranmış domatesleri de ilave edip köfteyi de ekliyoruz. Bir taşım kaynayınca bir su bardağı sıcak su koyup kaynamaya b...

EV YAPIMI DONDURMA

Resim
EV YAPIMI DONDURMA TARİFİMİZ MALZEMELERİMİZ 3 Adet Yumurta 1 Çay Bardağı Toz Şeker 2 Su Bardağı Süt 2 Paket Krem Şanti İsteğe Göre Üzeri İçin Çikolata veya Meyve (Çilek Muz vs.) HAZIRLANIŞI Yumurta ve Toz Şeker Beyazlaşana Kadar Çırpın Üzerine Süt ve Krem Şanti İlave Edin. Erimiş Dondurma Kıvamı Alana Kadar Çırpın Buz Dolabında Donuncaya Kadar Bekletin. AFİYET OLSUN 

LİMONATA

Resim
LİMONATA TARİFİMİZ MALZEMELERİMİZ 5-6 Adet Limon 1 Su Bardağı Toz Şeker 4 Su Bardağı Soğuk Su HAZIRLANIŞI Limonları Yıkayalım ve İnce İnce Kıyıp Bir Kabın İçine Koyalım. Sonra Limonları mızın Üzerine Şekerimizi Katalım ve 50-60 Dakika Kadar Bekletelim. Sonra Şekerde Beklettiğimiz Limonları Elimizle Sıkarak Sularını Çıkaralım. Soğuk Suyumuzuda İlave Edelim ve Bu İşleme Devam Edelim. Limonlar İyice Ezildikten Sonra Bir Tülbent Yardımı ile Süzelim. Dilerseniz İçine Limon Tuzu da Ekleyebilirsiniz. AFİYET OLSUN  

SU BÖREĞİ

Resim
SU BÖREĞİ TARİFİMİZ MALZEMELERİMİZ 6 Yumurta 1 Çay Bardağı Su Alabildiğince Un MALZEMELERİMİZ (İçi İçin) Dilediğiniz Her Hangi Bir Peynir 500 Gram Tere Yağı Maydanoz MALZEMELERİMİZ (Haşlamak İçin) Su Tuz HAZIRLANIŞI; Yumurtalara suyumuzu ekleyip karıştıralım sonra un ve tuzumuzu ilave edelim bunu yaptıktan sonra sıkı bir hamur yoğuralım Bu hamurdan yumurtadan biraz büyük olacak şekilde bezeler yapalım. Bezelerin üzerini bir tülbent ile örtelim ve 30 dakika kadar dinlendirelim. Rendelemiş olduğumuz peyniri ve ince kıydığımız maydanozu karıştıralım. Yağımızı eritelim. Dinlemiş olan bezeleri un yardımı ile açalım. 4 tanesini açınca geniş bir tencerede kaynamakta olan tuzlu suya yufkaları serer gibi bırakalım. Tahta bir kaşık yardımı ile  yufkanın üzerine su atalım ki yufka birbirine yapışmasın. Islanan Yufkayı hemen yanımızda bulunan soğuk su dolu kabın içine alalım. Sonra elimizle fazla suyunu sızdıralım ve yağlamış olduğumuz tepsiye buruşu...