SU BÖREĞİ

SU BÖREĞİ TARİFİMİZ


MALZEMELERİMİZ

  • 6 Yumurta
  • 1 Çay Bardağı Su
  • Alabildiğince Un

MALZEMELERİMİZ (İçi İçin)

  • Dilediğiniz Her Hangi Bir Peynir
  • 500 Gram Tere Yağı
  • Maydanoz

MALZEMELERİMİZ (Haşlamak İçin)

  • Su
  • Tuz

HAZIRLANIŞI;


  • Yumurtalara suyumuzu ekleyip karıştıralım sonra un ve tuzumuzu ilave edelim bunu yaptıktan sonra sıkı bir hamur yoğuralım
  • Bu hamurdan yumurtadan biraz büyük olacak şekilde bezeler yapalım.
  • Bezelerin üzerini bir tülbent ile örtelim ve 30 dakika kadar dinlendirelim.
  • Rendelemiş olduğumuz peyniri ve ince kıydığımız maydanozu karıştıralım. Yağımızı eritelim.
  • Dinlemiş olan bezeleri un yardımı ile açalım. 4 tanesini açınca geniş bir tencerede kaynamakta olan tuzlu suya yufkaları serer gibi bırakalım.
  • Tahta bir kaşık yardımı ile  yufkanın üzerine su atalım ki yufka birbirine yapışmasın. Islanan Yufkayı hemen yanımızda bulunan soğuk su dolu kabın içine alalım.
  • Sonra elimizle fazla suyunu sızdıralım ve yağlamış olduğumuz tepsiye buruşuk bir şekilde yerleştirelim. 4 yufkaya da aynı işlemleri uyguladıktan sonra peynirli ve maydanozlu karışımdan yayalım, üzerine de tere yağını gezdirelim.
  • Yaptığımız hamurdan 12 beze elde ederiz. Belirttiğimiz işlemi hepsi için uygularız. Buna göre tere yağımızı 3'e böleriz ki tüm işlemler için yetsin.
  • Tüm yufkaları serdikten sonra en üst kısmını tere yağı ile yağlarız.
  • 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar yarım saat pişiririz. Afiyet Olsun.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KADINBUDU KÖFTE

VİNEGRET SALATASI

HÜNKAR BEĞENDİLİ KÖFTE