KADINBUDU KÖFTE

KADINBUDU KÖFTE


MALZEMELERİMİZ

  • 500 Gram Kuzu Kıyma
  • 3 Adet Yumurta
  • 1 Adet Soğan
  • Yarım Su Bardağı Kadar Pirinç
  • 1 Tutam Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 Çay Bardağının 1/3 kadar Zeytin Yağı

MALZEMELERİMİZ (Panesi İçin)

  • 3 Adet Yumurta
  • 1 Kase Un
  • 1 Kase Galeta Unu.

KIZARTMAK İÇİN

  • Sıvı Yağ

HAZIRLANIŞI

  • Pirinci yıkayıp içine bir çay bardağı kadar su ilave edelim ve orta ateşte haşlayalım. Haşlanan pirincimizin suyunu süzelim ve soğumasını bekleyelim.
  • Tenceremize kıymamızın yarısını, 1 çorba kaşığı zeytin yağını koyalım ve 5 dakika kadar kavuralım, içine biraz tuz serpip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  • Soğanı rendeleyip maydanozu ince ince kıyalım. Bir kaba kavurduğumuz kıymayı, haşlanan pirinci, çiğ kıymayı, yumurtayı, maydanozu, karabiberi, tuzu ilave edip yoğuralım ve 20 dakika kadar dinlemeye bırakalım.
  • Harcımız dinlendikten sonra yumurta büyüklüğünde parçalar oluşturup köftemize şekil verelim.
  • Panesi İçin; Yumurtaları bir kaseye koyalım ve çırpalım, iki farklı kaseye de unları koyalım.
  • Hazırladığımız köfteleri önce una sonra yumurtaya daha sonra da galeta ununa bulayalım.
  • Kızgın sıvı yağda arkalı önlü pişirelim ve kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirelim.
  • Artık Köftelerimiz hazır dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun









Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VİNEGRET SALATASI

HÜNKAR BEĞENDİLİ KÖFTE