PELMENİ

PELMENİ


MALZEMELERİMİZ

  • Yarım Su Bardağı Ilık Su
  • Yarım Su Bardağı Ilık Süt
  • 2 Yumurta
  • Tuz
  • Aldığı Kadar Un

MALZEMELERİMİZ ( İç Harcı İçin )

  • 300-350 Gram Kırmızı Et Kıyma
  • 1 Adet Soğan
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz

MALZEMELERİMİZ (Üzeri İçin )

  • 200-250 Gram Kadar Tereyağı
  • 1 Tutam Kıyılmış Dereotu
  • 4 Yemek Kaşığı Ekşi Krema

HAZIRLANIŞI

  • Hamuru yoğuracağınız kabın içerisine süt ve suyu alıp yumurtaları ekleyin ve iyice karıştırın. Tuz ekleyin. Alabildiğince unu azar azar ilave ederek yoğurun. Hamuru bezeler halinde parçalara bölün. Üzerini bir bez örterek en az 25 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Bu arada içini hazırlamak için, kıymaya rendelenmiş soğan ekleyin. Kimyon, karabiber, tuz ilave ederek karıştırın. Bezelerin her birini un serpilmiş tezgah üzerinde, oklava yada merdane ile hazır yufkadan daha kalın olacak şekilde açın.
  • Bardak ağzı ile parçalar kesin ve kıymalı harcı içlerine paylaştırın. Yarım ay şeklinde kapatıp kenarlarını bastırın ve uç kısımlarını alta doğru birleştirin.
  • Kaynamış suya biraz tuz attıktan sonra PELMENİLERİ yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzün. Tereyağını geniş bir tencere yada tavada eritin.
  • Suyu süzülmüş pelmenileri tereyağında soteleyin.
  • Sotelediğiniz pelmenileri servis tabaklarına alıp, ekşi krema ve dereotu ile servis edin.
  • AFİYET OLSUN. priyatnogo appetita.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KADINBUDU KÖFTE

VİNEGRET SALATASI

HÜNKAR BEĞENDİLİ KÖFTE