MERCİMEK KÖFTESİ
MERCİMEK KÖFTESİ
MERCİMEK KÖFTESİ |
MALZEMELER
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 baş kuru soğan
- 1 demet maydanoz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 demet taze soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 3 su bardağı su
- Yeteri kadar tuz
- Kimyon
- Pulbiber
- Karabiber
HAZIRLANIŞI
- Mercimekler yıkanır, ayıklanır ve iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır.suyunu çekince içine bulgur atılır ve yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir.Soğan ince kıyılarak sıvı yağda kavrulur sonra içine salça eklenip mercimeklere eklenir. İnce kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan ve baharatlarda ilave edilir.Biraz soğuduktan sonra bütün malzemeler el ile yoğurularak dileyeceğiniz gibi şekil vererek roka ve marul ile hoş bir tabak hazırlaya bilirsiniz.AFİYET OLSUN....
Yorumlar
Yorum Gönder