MISIRLI BÖREK
MALZEMELER
- 3 yufka
- 1 kase mısır
konservesi
- 1 kase kırmızı
biber
- 1 demet yeşil
soğan
- 1 tutam
maydanoz
SOSU İÇİN
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı
sıvı yağ
- 1 su bardağı
süt
- tuz
- karabiber
- susam, çörek
otu (üzeri için)
HAZIRLANIŞI
- Yumurta süt ve yağı bir kapta çırpıyoruz,biraz tuz ekliyoruz. Yufkayı
tepsinin altına seriyoruz.Serdiğimiz yufkanın üzerine sütlü karışımdan
döküp sürüyoruz ve ıslatıyoruz.
- Üzerine yufkayı parçalayarak sütlü karışıma daldırıp koyuyoruz.
- Diğer tarafta mısır, taze soğan, kırmızı biberi, ince kıyılmış
maydanoz, tuz ,karabiber ekliyoruz.Yufkaların üzerine iç malzemeyi eşit
miktarda döküp yayıyoruz. Sonra yine yufkaları parçalayıp sütlü karışıma
daldırıp malzemenin üstünü örtüyoruz.
- en üste parçalanmamış yufkayı koyup sütlü karışımı sürüp susam ve
çörek otu serpiyoruz
- Sonra 180 derecede ki bir fırına sürüyoruz üstü kızarana dek
pişiriyoruz.AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder