MISIRLI BÖREK


MISIRLI  BÖREK

MISIRLI BÖREK

MALZEMELER

  • 3 yufka
  • 1 kase mısır konservesi
  • 1 kase kırmızı biber
  • 1 demet yeşil soğan
  • 1 tutam maydanoz
SOSU İÇİN
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • tuz
  • karabiber
  • susam, çörek otu (üzeri için)
HAZIRLANIŞI
  • Yumurta süt ve yağı bir kapta çırpıyoruz,biraz tuz ekliyoruz. Yufkayı tepsinin altına seriyoruz.Serdiğimiz yufkanın üzerine sütlü karışımdan döküp sürüyoruz ve ıslatıyoruz.
  • Üzerine yufkayı parçalayarak sütlü karışıma daldırıp koyuyoruz.
  • Diğer tarafta mısır, taze soğan, kırmızı biberi, ince kıyılmış maydanoz, tuz ,karabiber ekliyoruz.Yufkaların üzerine iç malzemeyi eşit miktarda döküp yayıyoruz. Sonra yine yufkaları parçalayıp sütlü karışıma daldırıp malzemenin üstünü örtüyoruz.
  • en üste parçalanmamış yufkayı koyup sütlü karışımı sürüp susam ve çörek otu serpiyoruz
  • Sonra 180 derecede ki bir fırına sürüyoruz üstü kızarana dek pişiriyoruz.AFİYET OLSUN...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KADINBUDU KÖFTE

VİNEGRET SALATASI

HÜNKAR BEĞENDİLİ KÖFTE