ELMALI KURABİYE
ELMALI KURABİYE
MALZEMELERİMİZ
- 200 gram margarin
- 3 su bardağı un
- 2,5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 kahve fincanı kadar toz şeker
- 1 kahve fincanı kadar çekilmiş ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 adet büyük boy ekşi elma
ÜSTÜ İÇİN
- Pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
- Elmaların kabuğunu soyduktan sonra,çekirdek kısmını çıkartıp rendeleyin.Bir tencereye elmaları ve şekeri koyun, orta ateşte elmalar marmelat halini alana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Piştikten sonra cevizi ve tarçını ekleyip karıştırın,soğumaya bırakın.
- Fırınınızı 180 dereceye ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın.
- Kabartma tozunu ve unu tezgaha birlikte eleyin. Ortasını büyükçe bir boşluk bırakarak havuz gibi açın.
- Oda sıcaklığındaki Sana yağını,yoğurdu ve pudra şekerinin yarısını unun ortasına koyarak kaşıkla iyice karıştırın.
- Karışıma etrafından un katarak bir hamur yapın. Hamuru elinizi bırakana kadar yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elde top gibi yuvarlayın.
- Yuvarlanan hamuru elinizle yassı yuvarlak hale getirin.Hamurun ortasına hazırladığınız harçtan l tatlı kaşığı kadar koyun.Hamurun iki tarafını uçları üste gelecek şekilde birleştirin. Parmağınızla hamurun birleşmiş kısmına şekil vererek yapışmasını sağlayın.Bütün hamuru bu şekilde hazırlayın.
- Yağlanmış fırın tepsisine kapatılan kısımları üste gelecek şekilde 3 parmak aralıkla yerleştirin.
- Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 20-25 dakika kurabiyeler altın sarısı renk alana kadar pişirin.Tepsiyi fırından çıkartın,soğuduktan sonra kurabiyeleri servis tabağına alın,üzerine pudra şekeri serperek veya sade olarak servis yapın.AFİYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder