FISTIK EZMELİ KURABİYE
FISTIK EZMELİ KURABİYE
MALZEMELERİMİZ
- 1.5 bardak (su bardağı) un
- 1 çay kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1/2 bardak oda sıcaklığında tereyağı
- 1 bardak yer fıstığı ezmesi
- 1/2 bardak beyaz toz şeker
- 1/2 bardak esmer toz şeker
- 1 paket toz vanilya
- 1 yumurta.
HAZIRLANIŞI
- Fırını önceden 180 derece ısıya getirin.
- Un, tuz, kabartma tozu ve vanilyayı bir kasenin içine süzgeçten eleyin. Kenara alın.
- Bir başka büyükçe kasenin içine tereyağı, fıstık ezmesi, beyaz ve esmer şekerleri koyun, elektrikli mikserin orta devrinde karışım krema haline gelene dek karıştırın. Bir yumurta ekleyin ve çırparak karışıma yedirin.
- Unlu karışımı tereyağlı karışıma boşaltın ve dikkatlice çırparak homojen bir hamur elde edin.
- İki tane fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin. Hamurlardan bir çorba kaşığı kadar alıp avucunuzda yuvarlayarak 2.5 santim çapında (ceviz büyüklüğünde) toplar yapın ve topları birbirleriyle arasında 7 santim kalacak şekilde tepsideki kağıt üzerine yerleştirin.
- Bir tabağa bir tatlı kaşığı şeker koyun. Bir çatalı (yapışmasın diye) önce toz şekere batırıp sonra hamur toplarına bastırarak hamurları düzleştirin. Çatalla artı şekli verebilirsiniz.
- Fırında 12 dakika kadar pişirin. AFİYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder