NEFİS PERDE PİLAVI
MALZEMELER (İç Malzemeleri)
- 1 Kase Pirinç
- 2 Yemek Kaşığı Margarin
- 2 Kase Tavuk Suyu
- 2 Adet Tavuk Budu (İsteğe Göre Kırmızı Et Konulabilir)
- Kuş Üzümü,Karabiber,Tuz,Badem
HAZIRLANIŞI
Perde pilavının yapımına ilk olarak tavuk butlarını haşlayarak başlayalım.Tavukları haşladıktan sonra tavuk suyu ile pilavın yapımına başlayalım.Margarini pilavı yapacağınız tencerede eritin ve önceden yıkayıp hazırlayacağınız pirinçleri yağda 3-4 dakika kadar kavurun. Haşladığınız tavukların suyundan 2 kasesini pirinçlerin üzerine ekleyin,yarım yemek kaşığı tuz ekleyerek kapağını kapatın.
pilav tam olarak pişmeden hala diri iken ocaktan alın didiklediğiniz tavukları kuş üzümünü ve karabiberi pilav ile iyice harmanlayın.
Hamurun Yapımı :
Bütün malzemeleri karıştırarak hamurumuzu yoğuruyoruz hamuru biri küçük biri büyük iki parçaya ayırıyoruz büyük olanı kabın tabanına,kenarlarını kapatacak şekilde güzelce yerleştirin içine pilavı boşaltın hamurun küçük parçasını da aynı şekilde açıp pilavın üzerin, kapatıyoruz.
200 Derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.AFİYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder