FIRIN SÜTLAÇ
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
MALZEMELERİMİZ
HAZIRLANIŞI
- ½ su bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı süt
- 5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı toz şeker
HAZIRLANIŞI
- Nişasta, pirinç unu, vanilya ve şekeri bir kapta karıştırın ve sütü yavaş yavaş ekleyerek homojen bir kıvam alıncaya kadar çırpın.
- Pirinci ayıklayın ve 1,5 bardak suda haşlayın, suyunu çekip yumuşayınca hazırladığınız sütlü karışımı pirince ekleyin ve kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırın.
- Sütlacı kâselere paylaştırarak fırın tepsisine koyun ve biraz ılımasını bekleyin.
- Fırın tepsisine kâselerin yarısına gelinceye kadar su ilave edin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar 15-20 dakika pişirin ve soğuk servis edin. AFİYET OLSUN.
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder