SOMON IZGARA

IZGARA SOMON



MALZEMELERİMİZ
  • 2 dilim somon
  • 1/2 çay bardağı zeytin
  • 1 yemek kaşığı sıkılmış limon suyu
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
  • Tüm malzemelerinizi bir kapta karıştırın
  • Somonları ekleyin ve 2-3 saat kadar bekletin
  • Marinasyon süresinin arması balıkların lezzetini artıracaktır.
  • Sonra somonları çıkarıp hazırladığınız ızgaranın üzerine yerleştirin. Balıkları 3-4 dakikadan önce ters yüz etmeyin aksi takdirde ızgara üzerine yapışabilir.
  • Balığın pişip pişmediğini ısı etkisi ile turuncudan bej rengine doğru giden renk değişikliğinden anlayabilirsiniz.
  • Pişen balığınızı dilediğiniz yeşillikler ile servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KADINBUDU KÖFTE

VİNEGRET SALATASI

HÜNKAR BEĞENDİLİ KÖFTE