SOMON IZGARA
IZGARA SOMON
MALZEMELERİMİZ
- 2 dilim somon
- 1/2 çay bardağı zeytin
- 1 yemek kaşığı sıkılmış limon suyu
- 1 adet defne yaprağı
- 1 çay kaşığı tane karabiber
- Yarım çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
- Tüm malzemelerinizi bir kapta karıştırın
- Somonları ekleyin ve 2-3 saat kadar bekletin
- Marinasyon süresinin arması balıkların lezzetini artıracaktır.
- Sonra somonları çıkarıp hazırladığınız ızgaranın üzerine yerleştirin. Balıkları 3-4 dakikadan önce ters yüz etmeyin aksi takdirde ızgara üzerine yapışabilir.
- Balığın pişip pişmediğini ısı etkisi ile turuncudan bej rengine doğru giden renk değişikliğinden anlayabilirsiniz.
- Pişen balığınızı dilediğiniz yeşillikler ile servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder