BÖĞÜRTLEN MARMELATLI KURABİYE
BÖĞÜRTLEN MARMELATLI KURABİYE
MALZEMELERİMİZ
- 250 gram tereyağı
- 2 adet yumurta sarısı
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Böğürtlen marmelatı
HAZIRLANIŞI
- Bir kabın içerisine terayağını, pudra şekerini, yumurta sarılarını ve unu ilave edip yoğurun. Kıvama gelen hamuru merdane yardımı ile açalım. Açarken hamuru 1 parmak kalınlığında olmasına dikkat edelim açtığınız hamurdan yuvarlak parçalar kesin.
- Hazırladığınız kurabiyelerin yarısının, ortasına daha ufak bir kalıpla bir delik açın ve kurabiyeleri tepsiye dizin.
- Önceden ısıtacağınız bir fırında 180 derecede pembeleşene kadar pişirin
- pişen kurabiylerinizin düz olanlarını (deliksiz) ayırın. ortası delik olanlara pudra şekeri serpin.
- Düz kurabiyelerin ortasına böğürtlen marmelatı koyun. Ortası delik olan kurabiyeleri marmelet sürdüğünüz kurabiyelerin üstünü kapatacak şekilde koyun. Kurabiyelerimiz hazır. AFİYET OLASUN.
Yorumlar
Yorum Gönder