İÇ PİLAVI

İÇ PİLAV TARİFİ


MALZEMELERİMİZ
  • 250 gram kuzu ciğeri.
  • 1,5 su bardağı pirinç.
  • 1 adet soğan.
  • 1 fincan dolma fıstığı
  • 1 fincan kuş üzümü
  • 1/2 fincan dolma baharı
  • 1 çay kaşığı kadar tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz
HAZIRLANIŞI
  • Ciğerimizi kuşbaşı doğrayalım
  • Pirincimizi sıcak su ile ıslatalım
  • Soğanı küp küp doğrayalım.
  • Zeytin yağının yarısını pilavı yapacağımız tencereye alalım, dolma fıstığını katıp pembeleşene kadar kavuralım. Sonra soğanları ekleyip kavurmaya devam edelim. Sonra ciğeri ekleyin.
  • Tüm malzemeleri orta ateşte 5 dakika kadar kavuralım
  • Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri tencereye ekleyelim. Kavurmaya devam ettiğimiz pirince dolma baharı, karabiber ve tarçını ekleyelim. Kavurma işlemimiz bitince kuş üzümünü ekleyelim.
  • Sıcak suyumuzu ekleyip kalan zeytin yağı ve tuzu da son olarak ekleyip önce harlı sonra kısık ateşte pişirelim.
  • Suyu çekilen pilavı 20 dakika kadar demlendirin. AFİYET OLSUN.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KADINBUDU KÖFTE

VİNEGRET SALATASI

HÜNKAR BEĞENDİLİ KÖFTE