İÇ PİLAVI
İÇ PİLAV TARİFİ
MALZEMELERİMİZ
- 250 gram kuzu ciğeri.
- 1,5 su bardağı pirinç.
- 1 adet soğan.
- 1 fincan dolma fıstığı
- 1 fincan kuş üzümü
- 1/2 fincan dolma baharı
- 1 çay kaşığı kadar tarçın
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 3 su bardağı sıcak su
- Tuz
HAZIRLANIŞI
- Ciğerimizi kuşbaşı doğrayalım
- Pirincimizi sıcak su ile ıslatalım
- Soğanı küp küp doğrayalım.
- Zeytin yağının yarısını pilavı yapacağımız tencereye alalım, dolma fıstığını katıp pembeleşene kadar kavuralım. Sonra soğanları ekleyip kavurmaya devam edelim. Sonra ciğeri ekleyin.
- Tüm malzemeleri orta ateşte 5 dakika kadar kavuralım
- Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri tencereye ekleyelim. Kavurmaya devam ettiğimiz pirince dolma baharı, karabiber ve tarçını ekleyelim. Kavurma işlemimiz bitince kuş üzümünü ekleyelim.
- Sıcak suyumuzu ekleyip kalan zeytin yağı ve tuzu da son olarak ekleyip önce harlı sonra kısık ateşte pişirelim.
- Suyu çekilen pilavı 20 dakika kadar demlendirin. AFİYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder