YAŞ PASTA
BALKABAKLI YAŞ PASTA
MALZEMELERİMİZ
- 4 adet yumurta
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- yarım çay bardağı sıcak su
- 1,5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Kabartma tozu
- Vanilya
MALZEMELERİMİZ ( Islatmak İçin)
- 1 su bardağı şekerli ılık süt
MALZEMELERİMİZ (Kreması İçin )
- 1 kg bal kabağı
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı su
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
MALZEMELERİMİZ ( Üzeri İçin )
- 1 Kase iri ceviz içi
HAZIRLANIŞI
- Kek için önce 4 adet yumurtayı 4 kaşık sıcak su ile birlikte mikserde köpürene kadar karıştırın. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve nişastayı da ekleyip çırpmaya devam edin. Margarin ile yağladığınız kalıba dökün ve 190 derecede kabarana kadar pişirin.
- Sonra kalıptan çıkarın ve soğumasını bekleyin bu sırada doğranmış kabakların üzerine 1 çay bardağı suyu ve şekeri ekleyip kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Çatalla iyice ezin
- 1 paket krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile köpürtün, soğuyan bal kabağını krem şantinin içine katıp karıştırın.
- Şimdi pişirdiğiniz keki enine 2 veya 3 parçaya bölün, şekerli ılık süt ile her yanını iyice ıslatın.
- İç harcının 2/3'nü ayırın. kalan iç harcını kekin üzerine yayın, kekin diğer parçasınıda aynen süt ile ıslatıp diğer parçanın üstünü kapatalım.
- kalan bal kabağını pastanın üzerine ve yanlarına sürün ve ceviz içi ile etrafını kaplayın.
- 2-3 saat bekledikten sonra kek hazır.
- AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder