ÇİKOLATALI BROWNİE
ÇİKOLATALI BROWNİ
MALZEMELERİMİZ
- 125 gram margarin
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı damla çikolata
- Yarım su bardağı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
HAZIRLANIŞI
- İlk olarak tere yağını ve çikolatayı benmari usulü eriterek işe başlayalım. Bunun için öncelikle küçük bir tencerenin içerisine bir miktar su katarak ocağın altını açıyoruz. suyumuz kaynamaya başladığında tencerenin üzerine ısıya dayanıklı bir kap bırakıyoruz. Hemen ardından margarin veya tereyağımızı suyun buharında eritiyoruz. Margarin eridikten sonra içine 1 su bardağı kadar damla çikolata ekleyerek karıştırmaya başlayoruz.
- Hazırladığımız tereyağının üzerine bir su bardağı kadar şekerimizi de ilave ederek suyun buharında şekerimiz eriyinceye kadar çikolata harcımızı karıştırıyoruz. Çikolata harcımız kıvama gelince tencerenin üzerinden alıyoruz. Daha sonra yumurtaları ayrı bir kaseye alarak çırpıyoruz. Çırptığımız yumurtaları çikolata harcımızın üzerine ekliyoruz.
- sonra tüm harcımızı metal bir çırpıcı yardımı ile 3-4 dakika kadar çırpıyoruz.
- Şimdi sıra unlu malzemeyi hazırlama zamanı. Bunun için 2 su bardağı kadar unu elek yardımı ile süzüyoruz. hemen ardından yarım su bardağı kakaomuzuda aynı şekilde süzüyoruz. Elek yardımı ile elediğimiz unlu malzemelerimizi browni harcımızın içerisine ilave ettikten sonra tüm harcımızı güzelce karıştırıyoruz.
- Elde ettiğimiz harcı tepisiye alıyoruz ama almadan önce tepsimizi güzelce margarin ile yağlıyoruz. Daha sonra tepsimizin üzerine yağlı kağıt sererek kek harcımızı tepsimizin içerisine alıyoruz. Hazırladığımız tepsimizi 190 derecede ki fırınımıza sürüyoruz. 20-25 dakika kadar pişiriyoruz.
- Yeteri kadar pişirme işleminden sonra tepsimizi fırından alarak soğumaya bırakıyoruz. Bu arada çikolatalı browni nin üzerine süreceğimiz çikolatayı hazırlıyoruz.
- Çikolatalarımızı benmari usulü erittikten sonra oda sıcaklığında soğuyan keklerimizin üzerine ekliyoruz ve kekimiz servise hazır. AFİYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder