ISPANAK VE MANTARLI TAVUK

ISPANAK VE MANTARLI TAVUK






MALZEMELERİMİZ


  • 3 tutam bebek ıspanak
  • 8-10 adet kültür mantarı
  • 3 dal taze soğan
  • 3 adet tavuk göğsü
  • 4-5 yaprak fesleğen
  • 1 su bardağı krema
  • 1 yemek kaşığı köri
  • ½ yemek kaşığı zerdeçal
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 avuç kaşar peyniri - rende - üzeri için


HAZIRLANIŞI


  • Bir tencerede zeytin yağını ısıtın. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirdiğiniz tavukları önlü arkalı mühürleyip fırın kabınıza alın.
  • Aynı tencereye zeytinyağı ekleyip dilimlediğiniz mantarları kavurmaya başlayın.Ardından ıspanak, taze soğan ve fesleğeni ekleyip öldürün. Krema ve baharatları ekleyip, fırın kabınıza aldığınız tavukların üzerine yayın. Kaşar peynirini de üstüne yayıp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 - 35 dakika pişirin. AFİYET OLSUN.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VİNEGRET SALATASI

KADINBUDU KÖFTE

HÜNKAR BEĞENDİLİ KÖFTE