PATLICAN KEBABI

PATLICAN KEBABI





MALZEMELERİMİZ
  • 1 kilogram kuzu kıyma
  • 1/2 çay bardağı zeytin yağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 3 adet domates
  • 4 adet biber
  • Sarımsak
  • 1 kaşık salça
  • 2 su bardağı sıcak su
HAZIRLANIŞI
  • Patlıcanları dilimleyip yarım saat kadar tuzlu suda bekletin
  • Kıyma, baharatlar ve zeytin yağını güzelce yoğurun ve yarım saat kadar dinlendirin, dinlenen köfteleri ve yıkanmış patlıcanları tepsiye dizmeye başlayın. Bir patlıcan bir köfte olacak şekilde yan yana dizin. 
  • Domates, biber ve sarımsakları tepsiye koyarak salçalı suyu köftelerin üzerinde gezdirin.
  • Tepsinin üzerini folyo ile sarıp önceden 200 derecede ısıtcağınız fırında pişirmeye başlayın.
  • 30-35 dakika sonra kontrol edin patlıcanlar ve köfteler yumuşamış ise folyoyu kaldırıp kızarmasını bekleyin. AFİYET OLSUN.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KADINBUDU KÖFTE

VİNEGRET SALATASI

HÜNKAR BEĞENDİLİ KÖFTE