PATLICAN KEBABI
PATLICAN KEBABI
MALZEMELERİMİZ
- 1 kilogram kuzu kıyma
- 1/2 çay bardağı zeytin yağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
- 4 adet orta boy patlıcan
- 3 adet domates
- 4 adet biber
- Sarımsak
- 1 kaşık salça
- 2 su bardağı sıcak su
HAZIRLANIŞI
- Patlıcanları dilimleyip yarım saat kadar tuzlu suda bekletin
- Kıyma, baharatlar ve zeytin yağını güzelce yoğurun ve yarım saat kadar dinlendirin, dinlenen köfteleri ve yıkanmış patlıcanları tepsiye dizmeye başlayın. Bir patlıcan bir köfte olacak şekilde yan yana dizin.
- Domates, biber ve sarımsakları tepsiye koyarak salçalı suyu köftelerin üzerinde gezdirin.
- Tepsinin üzerini folyo ile sarıp önceden 200 derecede ısıtcağınız fırında pişirmeye başlayın.
- 30-35 dakika sonra kontrol edin patlıcanlar ve köfteler yumuşamış ise folyoyu kaldırıp kızarmasını bekleyin. AFİYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder