FRAMBUAZLI CHEESE KEK
FRAMBUAZLI CHEESE KEK
MALZEMELERİMİZ
- 1 Paket labne peynir ( 500 gram kadar )
- 1 paket sıvı krema
- 1,5 su bardağı şeker
- 3 yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
TABANI İÇİN
- 2 paket burçak bisküvi
- 75 gram tereyağı
- 2-3 yemek kaşığı süt
SOS İÇİN
- 1 paket meyveli sos (frambuazlı)
HAZIRLANIŞI
- Öncelikle bisküvileri öğütün. Tereyağını eritin. Bisküvilerin üzerine dökün. kabınızı yağlayın. Hazırladığınız harcı eliniz ile bastırarak düzleyin. Kabınızı yağlayın. Kabınızın etrafını alüminyum folyo ile kapatın. Bu kenarlarının yanmasına engel olacak
- Kabınızı dolapta bekletin.
- Bu sırada peyniri ve kremayı mikserde çırpın. Şekeri ekleyerek tekrar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. En son un, vanilya ve nişastayı ekleyerek çırpmaya devam edin. Hazırladığınız harcı dolaptan çıkardığınız bisküvilerin üzerine dökün. Önceden ısıttığınız fırında ilk 10 dakika için 200 sonra 150 derecede 1 saat pişirin. Fırına mutlaka ısıya dayanıklı bir kapta su koyun bu onun çatlamasını engelleyecektir.
- Piştikten sonra fırından çıkarmayın. Fırının kapağını aralayın. Soğumasını bekleyin. Meyveli sosu hazırlayın. Soğuyan kekin üzerine dökün. Dolapta 1 gece bekletin. AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder