TRİLEÇE

TRİLEÇE TATLISI


KEK İÇİN MALZEMELERİMİZ
  • 5 adet yumurta
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 10 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
ŞERBET İÇİN
  • 5 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 400 ml krema
  • 2 yemek kaşığı süt tozu
KARAMELİ İÇİN
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krema



HAZIRLANIŞI
  • Kek için yumurta ve şekeri bir kapta rengi iyice açılana kadar çırpıyoruz. Yağı yavaşça ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Ardından sırası ile un, irmik, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip hazırladığımız karışımı fırın kabımıza dökelim. Önceden ısıttığımız fırında 30-35 dadika kadar pişirelim.
  • Bu sırada şerbet malzemelerini bir kapta süt köpürünceye kadar çırpıp buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • Sonra buzdolabında ki şerbetimizi dilimlediğimiz kekin üzerine döküp buzdolabında 1-2 saat çekmesini bekleyelim.
  • Kekimizi servis etmeye yakın karamel için şekeri teflon tavaya alıp karamelize olana kadar pişirelim.
  • Ardından önce tereyağını sonrada kremayı koyup hızlı hızlı karıştıralım.
  • Karamel hazır olunca şerbetlediğimiz kekin üzerine yayıp 15-20 dakika bekletin
  • Kekimiz Hazır. AFİYET OLSUN.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KADINBUDU KÖFTE

VİNEGRET SALATASI

HÜNKAR BEĞENDİLİ KÖFTE