PANNA COTTA

PANNA COTTA TARİFİ 


MALZEMELERİMİZ
  • 1 tatlı kaşığı toz jelatin
  • yarım çay bardağı süt
  • 1,5 su bardağı krema
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI
  • Küçük bir bardakta sütün üzerine jelatini ekleyip karıştırın ve 5 dakika kadar bekleyin. Sos tenceresinin içerisine krema toz şekeri alıp orta ateşte kaynamaya bırakın küçük baloncuklar çıkmaya başlayınca jelatinili sütü ekleyin.vanilya ilave edip karıştırın.
  • karışımı su ile ıslatılmış kalıplara paylaştırın.oda sıcaklığına geldiğinde üzerini örterek buzdolabına bırakın 3 saat kadar bekletin.
  • Tatlının kalıplardan rahat çıkması için, servisten önce içi sıcak su dolu bir kasenin içine yerleştirin. Ters çevirip taze meyvelerle servis yapın.Panna cotta artık hazır, AFİYET OLSUN.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KADINBUDU KÖFTE

VİNEGRET SALATASI

HÜNKAR BEĞENDİLİ KÖFTE