PANNA COTTA
PANNA COTTA TARİFİ
MALZEMELERİMİZ
- 1 tatlı kaşığı toz jelatin
- yarım çay bardağı süt
- 1,5 su bardağı krema
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI
- Küçük bir bardakta sütün üzerine jelatini ekleyip karıştırın ve 5 dakika kadar bekleyin. Sos tenceresinin içerisine krema toz şekeri alıp orta ateşte kaynamaya bırakın küçük baloncuklar çıkmaya başlayınca jelatinili sütü ekleyin.vanilya ilave edip karıştırın.
- karışımı su ile ıslatılmış kalıplara paylaştırın.oda sıcaklığına geldiğinde üzerini örterek buzdolabına bırakın 3 saat kadar bekletin.
- Tatlının kalıplardan rahat çıkması için, servisten önce içi sıcak su dolu bir kasenin içine yerleştirin. Ters çevirip taze meyvelerle servis yapın.Panna cotta artık hazır, AFİYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder