LOR PEYNİRLİ POĞAÇA
LOR PEYNİRLİ POĞAÇA
MALZEMELERİMİZ ( Hamur İçin)
- 5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta (İkisinin sarısı dışı için kullanacağız)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
MALZEMELERİMİZ ( İç Harcı İçin)
- Maydanoz
- Lor peyniri
MALZEMELERİMİZ (Üzeri İçin)
- Çörek otu
- Yumurta Sarısı
HAZIRLANIŞI
- Öncelik ile kabımızı hazırlayalım, içerisine süt, su, sıvı yağ, yumurta, tuz ve şekeri ekleyip iyice karıştıralım sonra unu ve kabartma tozunu azar azar ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Hamurumuzu biraz dinlendirelim. Bu arada iç harç için lor peyniri ve maydanozu hazırlayalım.
- İç harcımızı hazırladıktan sonra, hamura istediğimiz şekli vererek iç harcı da ilave edelim.
- Hazırladığımız poğaçaları tepsiye dizelim ve üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu serpelim.
- Sonra 175 derecede ki bir fırında 20-25 dakika kadar pişirelim.
- Poğaçalar servise hazır...AFİYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder