MANTARLI PİLAV

MANTARLI PİLAV



MALZEMELERİMİZ
  • 500 gram kültür mantarı
  • 3 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • Tuz ve Karabiber (Miktarı İsteğe Bağlı)


HAZIRLANIŞI
  • Mantarlarımızı yıkayıp temizleyelim. Sonra zeytin yağında kavuralım.Kavurma işlemi devam ederken, önceden yıkadığımız pirinçleri mantarların üzerine ilave edelim ve bu kavurma işlemini biraz daha devam ettirelim. Sonra pilav için kaynattığımız suyu ilave edelim.
  • Tuz, karabiber ve 1 yemek kaşığı tereyağını pilavımıza ekleyelim biraz karıştıralım ve pilav suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edelim. 
  • Bu aşamadan sonra pilavımız hazır. Afiyet Olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KADINBUDU KÖFTE

VİNEGRET SALATASI

HÜNKAR BEĞENDİLİ KÖFTE